Over Ons


ONTSTAAN

ALEKKER is ontstaan vanuit een passie voor koken met de nadruk op het koken van Surinaamse gerechten. Het Surinaams eten is zo uniek, doordat dit een variatie  is van vele soorten keukens (Javaans, Indiaas, Chinees, Indiaans, Creools, Indonesich) bij elkaar die door de jaren heen hun identiteit als ECHT SURINAAMS hebben gehad.

VERS VOOR U GEKOOKT OP AMBACHTELIJKE WIJZE

ALEKKER vindt dat eten met heel veel zorg, aandacht en passie bereid moet worden. Dit hadden onze voorouders ook. Ze besteedden heel veel tijd en aandacht aan de bereidingswijze van een gerecht, doordat ze met natuurlijke ingrediënten kookten. Deze ingrediënten moesten eerst zelf goed bereid worden alvorens ermee gekookt kon worden. ALEKKER gebruikt vandaag de dag nog steeds dezelfde methode en technieken. Eten is het lekkerst als deze VERS wordt gekookt en geconsumeerd.

GEZOND

Vandaag de dag kijken we allemaal uit naar gezonde voeding.
Ook onze gerechten worden op gezonde wijze geprepareerd: vetvrij wordt het vlees, vis en eend gemaakt alvorens met olijfolie wordt bereid. Hierbij wordt opgelet om vooral verse natuurlijke kruiden te gebruiken in plaats van poedervorm. 

HACCP   

ALEKKER neemt hygiëne heel serieus. ALEKKER werkt volgens de richtlijnen van de HACCP.